Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχη...

Όχι, μην ταράζεστε, όταν λέω αρχή, δεν εννοώ απ' την αρχή αρχή... εννοώ τρεις μήνες πίσω!

Πριν τρεις μήνες λοιπόν, εκεί που είχα την ησυχία μου και τη ζεστασιά μου μέσα στην κοιλιά της μανούλας (ήταν και λίγο στριμόκωλα εδώ που τα λέμε, γιατί έπεσα και στα Χριστούγεννα και πέρασα 2 μήνες αγκαλιά με κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα), να σου και πιάνει τ' αυτί μου έναν κύριο να κλείνει ραντεβού στη μάνα μου για να με βγάλουν έξω, να απλώσω κι εγώ το κορμάκι μου!

Με ταλαιπώρησαν λίγο μέχρι να βγω, αλλά δεν έχω και παράπονο αφού ο ξάδερφος μου είχε σφηνώσει σε μια πολύ στενή έξοδο και αναγκάστηκαν να τον τραβήξουν με βεντούζα (φυσιολογικός τοκετός σου λέει μετά) , πράγμα που έκανε το κεφάλι του να μοιάζει με μενίρ για κάνα δυο μήνες. Μόλις έμαθα τι συνέβη στον ξάδερφο, αποφάσισα να βγω από άλλη έξοδο (δεν είμαστε και τίποτα χθεσινοί), γι' αυτό είμαι και τόσο κούκλος (για να μη σας πω οτι βγήκα και χτενισμένος... κύριος)!

Η μαμά ήταν πολύ ευτυχισμένη όταν με είδε. Την είδα κι εγώ γιατί δεν είχα κλειστά τα μάτια μου όπως όλα τα νεογέννητα... είμαι εξελιγμένη έκδοση!

Όσο καιρό μείναμε στο ξενοδοχείο ή νοσοκομείο, δεν θυμάμαι καλά τι από τα δύο ήταν, δεν την ευχαριστήθηκα καθόλου τη μάνα μου. Όλο στο καλύτερο με κόβανε... πάνω που γλάρωνα στην αγκαλιά της, με τσακώνανε, με βάζανε σ' ένα πελώριο πυρέξ σαν αυτό που κάνει το παστίτσιο η γιαγιά και με πηγαίναν σε ένα δωμάτιο με άλλα 200 μωρά που κλαίγανε όλη την ώρα και μου ταράζανε την ησυχία.

Όταν ήρθαμε στο σπίτι, ήμουν αποφασισμένος να τους δείξω ποιος είναι ο αρχηγός κι έκανα γυμνάσια στη μαμά και τον μπαμπά για να μη μου πάρουν τον αέρα. Έκλαιγα όλη την ώρα, δεν κοιμόμουν τα βράδια, έκανα τάχα μου και δήθεν οτι είχα κολικούς για να με παίρνουν αγκαλιά και όταν με πήγαιναν στο μπάνιο για να με αλλάξουν, εγώ τους κατούραγα μόλις μου έβγαζαν την πάνα!

Όχι, μην τους λυπάστε, είναι ένας τρόπος για να εκπαιδεύονται οι γονείς από την αρχή!

Για ένα διάστημα, κοιμόμουν (όσο κοιμόμουν δηλαδή) στο καλαθάκι (πορτ μπεμπέ γαλλιστί.. μπορεί να είμαστε μικροί αλλά μια ξένη γλώσσα την μιλάμε) δίπλα στο κρεβάτι της μαμάς και του μπαμπά. Επειδή όμως τρώω καλά, έβαλα μερικά κιλάκια, ψήλωσα κιόλας και δεν χωρούσα πια στο καλάθι. Έτσι η μαμά αποφάσισε (μόνη της... δεν με ρώτησε καν!) να με βάζει για ύπνο στο δωμάτιο μου.

Ένα δωμάτιο γαλάζιο με λαχανί έπιπλα, χρωματιστά ζωάκια στους τοίχους και πολύχρωμες κουρτίνες. Μα είναι δυνατόν να κοιμάμαι εγώ σε ένα τόσο φλούφλικο δωμάτιο;

Έβαλα λοιπόν σε ισχύ το πανούργο σχέδιο μου. Μόλις με τάιζε η μαμά, έκανα τον ψόφιο κοριό. Κοιμόμουν δήθεν κι εκείνη με έβαζε στο δωμάτιο μου. Άφηνα 2 λεπτά με το ρολόι (φυσικά και ξέρω να διαβάζω το ρολόι...αλίμονο) να περάσουν, ίσα για να προλάβει η μαμά να πέσει στο κρεβάτι και να λαγοκοιμηθεί και τότε άρχιζα το κλάμα. Σηκωνόταν, ερχόταν τρικλίζοντας από τη νύστα στο δωμάτιο μου που είναι στην άλλη άκρη του σπιτιού (σιγά τη βίλλα!), με έπαιρνε αγκαλιά και με νανούριζε... εγώ ξανάκανα τον ψόφιο και ου το καθεξής!

Έτσι με τον ιδρώτα του προσώπου μου και το δάκρυ των ματιών μου, κατάφερα να καταλάβω την μεσαία (και μεγαλύτερη ) θέση στο διπλό τους κρεβάτι και τώρα όλοι είμαστε ευχαριστημένοι!

Τι καλύτερο από το να ξυπνάς τρομαγμένος μεσ' τη νύχτα και να βλέπεις τη μαμά και τον μπαμπά δίπλα σου;

Βέβαια άκουσα τον μπαμπά να λέει ότι μετά το Πάσχα θα βάλουν ένα κρεβατάκι δίπλα στο δικό τους για να με βγάλουν από τη μέση, αλλά δεν ξέρουν τι τους περιμένει!

Αν μιλήσετε με τον πατέρα μου (γιατί εγώ δεν μιλάω ακόμα) πείτε του να μην το κάνει, τζάμπα ο κόπος... δεν κάθομαι ούτε λεπτό σε άλλο κρεβάτι, άλλωστε το δικό τους στρώμα είναι ανατομικό και το έχω συνηθίσει!

Α να μην ξεχάσω να σας πω οτι η μαμά με απειλεί καθημερινά οτι θα με φάει, θα με σκοτώσει και άλλα τέτοια, ενώ παράλληλα μου τσιμπάει τα μπούτια, και λίγο φοβάμαι όταν μένουμε μόνοι μας. Γι' αυτό, κάθε μεσημέρι κάνω για λίγο τον νυσταγμένο και κάνει κι αυτή καμιά δουλειά να ξεχνιέται και μόλις ξυπνήσω, την πάω βόλτα στην παραλία για να είμαστε με κόσμο μέχρι να έρθει ο μπαμπάς από τη δουλειά.

Α, και κάτι άλλο... όταν πάμε βόλτα, μαθαίνω καινούριες λέξεις που μονολογεί η μαμά όταν δεν μπορεί να περάσει από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Αλήθεια, τι σημαίνει “γαμώ τα κωλοτζιπ σας ανεγκέφαλοι” ;



22 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

Από την αρχη λοιπόν....
Καλό μήνα,
Να μάθεις να κοιμάσαι στην κρεβάτα σου, γιατί η μαμά και ο μπαμπάς κλάνουν και κάνα βράδυ θα ξυπνήσεις κοψοχολιασμένο οπότε μακριά!!!
Άντε μικρέ πάμε για ύπνο τώρα γιατί το βράδυ έχουμε πάρτι γενεθλίων εεεε....
Πολλά φιλιά ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ...

Αntidrasex είπε...

Σούλη, έχω μια μαυροκόκκινη σημαία πρόχειρη, την θες για το δωμάτιο? Και μην είσαι χαζός ρε, κάτσε λίγο ακόμα στο κρεββάτι των γονιών και μετά στο δικό σου το δωμάτιο.
Μόλις μάθεις και να κλειδώνεις από μέσα για να έχεις την ησυχία στο να δεις φρίκη μάνα και πατέρας.

Λi είπε...

Κοντεύω να λιποθυμήσωωωωω σου λέωωω!!!

Αχ... έλα σε 'μένα Τροτσκομώραρε ζουμερέ για λίγες μερούλες και θα δεις τι καλά θα περάσουμε!!!

Πρέπει να μαθαίνω και εγώ η έρμη μελλοντική μάνα γιατί χου νόουζ?!
...η ώρα 'κείνη δεεε θ' αργήηησειιιι, ξενιτεμένο μου μπεϊμπιιι....

Πάει! Το 'χασα!!!

Βλεφαράκια στις παλαμίτσες και στα πατουσάκια!!!

(Το ξέρει αυτό το κόλπο η μανούλα?!!?!? Όοοοοχιιι???!!!
Έεεεελα εδώ που σου λέωωω!!!)

b|a|s|n\i/a είπε...

να τα θυμάσαι αυτά όταν θα θέλεις να είσαι στο δικό σου δωμάτιο και κάθε τόσο και λιγάκι τσουπ η μαμά τσουπ ο μπαμπάς να δουν τι κάνεις, με ποιούς είσαι, τι βλέπεις στον υπολογιστή. :))

sstamoul είπε...

Γεια σου ρε Σούλη, είσαι πολύ ωραίος τύπος! (Έτσι κι αλλιώς, σε καμιά 15αριά χρόνια, η μαμά σου δεν θα ξέρει σε ποιανής το κρεβάτι θα κοιμάσαι. Και θα τα θυμάται αυτά και θα χαμογελάει!)

Σούλης ο μεντεσές είπε...

@Φούλη
Η αλήθεια είναι οτι εγώ τους έχω ταράξει στο πυροβολιτό κι έχουν τρελλαθεί! Να φανταστείς, ξυπνάνε με τις κλανιές μου και καμιά φορά τρομάζω κι εγώ! Σαν να είμαι κανονικός άνθρωπος ο κρότος!!
Πολύ το διασκεδάζω όμως!
Τι λες καλέ που θα πάω στο δωμάτιο μου... είμαι μικρός ακόμα για να ανεξαρτοποιηθώ... ίσως όταν πάω 35, το ξανασκεφτώ!
Τι πάρτυ; Γενεθλίων; Πιάσε ένα γαλατάκι στους 37 βαθμούς κι έφτασα να σε χορέψω!!! :))

@αντιδρασέξ
Αααα... τέλεια! Γιατί η επανάσταση αρχίζει από νωρίς! Μπορείτε να μου τη στείλετε με κούριερ; Χρώση στον μπαμπά, η μαμά δεν παίρνει πολλά λεφτά τώρα!
Α, να πείτε στον κούριερ να μου την κρεμάσει και στην πόρτα του δωματίου μου γιατί δεν φτάνω... με βία φτάνω το θυροτηλέφωνο για να του ανοίξω!

(είστε το πρότυπο μου! ... μήπως σας βρίσκεται και καμιά αφίσα με τον Τσε;)

@Tiger
Αχ, σας παρακαλώ, μη γράφετε τέτοια και τα διαβάσει η μαμά και με τρελλάνει! Ήδη έχω αρχίσει να τα παίρνω με τις τσιμπιές στα μπουτάκια μου...
Αργεί το δικό σας μπέιμπ;
Σας εύχομαι με το καλό να έρθει κι η σειρά σας! :))

@κύριε Βασίλη..
ευτυχώς, τώρα δεν με ελέγχουν ακόμα όταν κάθομαι στον υπολογιστή... νομίζουν οτι δεν ξέρω να τον χειριστώ! Βέβαια σαν μια ένδειξη ευγνωμοσύνης, αποφεύγω να βλέπω ακαταλληλα για την ηλικία μου πράματα... να φανταστείτε, πρέπει να είμαι ο μόνος που δεν είδε το dvd (ποιο dvd λέω, μη ρωτάτε, ούτε κι εγώ δεν ξερω... απλώς ξέρω οτι δεν το είδα!)
Α, μόλις αρχίσω να μιλάω, θα τους κάνω εξήγηση... η πόρτα του δωματίου μου θα κλειδώνει από μέσα! χΑ!

@Μόμπυυυυ!!!
Άμα κρεμάσεις κι ένα καμπανάκι στην ουρά σου που πάει πέρα δώθε... δεν τη γλυτώνεις! :)))
Σου 'ρχομαιαιαιαι!!!
:)))

@sstamoul
Α, σας ευχαριστώ πολύ! Μην της τα πείτε από τώρα αυτά ... έχω καιρό μέχρι τα 15! Μάνα είναι κι αυτή, πόσα ν' αντέξει πια;
Και με την ευκαιρία να σας πω οτι πολύ μ' αρέσουν οι μάρσιποι σας, αλλά δεν με βολέβουν καθόλου... η μαμά πάλι έχει άλλοι γνώμη και με βάζει σε έναν τέτοιο όταν πάει σούπερ μάρκετ...!

sstamoul είπε...

Σούλη, μεταξύ μας, πες στη μαμά σου να επικοινωνήσει μαζί μου να της πω δυο-τρία μυστικά για να βολεύεσαι κι εσύ, γιατί μάλλον κάτι δεν κάνει καλά, αλλιώς θα ξετρελαινόσουν... Να περνάτε καλά!

( fortounata) είπε...

και επειδή είσαι κούκλος και μάγκας,προς το παρόν κάνε ότι θέλεις,αργότερα βλέπουμε.

marina είπε...

Αχ!Σουλη γλυκουλη,
μαλλον εχεις ξετρελλανει εκτος απο την χαζομαμα και τον ,επισης ,χαζομπαμπα και ολο τον γυναικειο πληθυσμο που σε εχει 'χαλβαδιασει'να χασμουριεσαι.
Μεταξυ μας, αυτο θα συμβαινει σε ολη σου την ζωη,οποτε απλωσου και απολαυσε τον θαυμασμο μας...

Sisyfina είπε...

Πρόσεχε λίγο γλύκα, μπορεί να σου γυρίσει μπούμεραγκ αυτή η ταύτιση-διπλοπροσωπία, είσαι ΕΣΥ, είναι ΑΥΤΟ/ΑΥΤΟΣ!
(αλλά πολύ το γουστάρω ΚΑΙ αυτό το μπλογκ σας :*)
(Η μαμά του "αυγού")

Ανώνυμος είπε...

Κάνε δουλειά σου, πουλάκι μου.
Μην αφήσεις να σε πτοήσει το ανελέητο αντιδραστικό προτσές διαπαιδαγώγησης και τα κομφορμιστικά μοντέλα της άρχουσας αστικής τάξης.
Θέλουν πολύ εκπαίδευση οι γονείς μέχρι να γίνουν κομιλφό.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς...

kostaslogh είπε...

άααααααααα,όλα κι όλα ,να πεις στη μαμά σου ότι εμείς την Αννιώ μας θα τη δώσουμε σε γαμπρό με πιστοποιητικό αμέμπτου ανατροφής!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Σούλη μην υποχωρείς.
Πάρε τον αέρα όσο είναι νωρίς.
Η εγγονή μου στα πρώτα της γενέθλια το είχε μετανοιώσει!
Κράτα γεράααα

Spy'ce Daughter είπε...

Κοίτα Σούλη, εγώ προσωπικώς από αυτά τα ψευτο-επαναστατικά δε μασάω. Εγώ κοιμήθηκα από την πρώτη μέρα που ήρθα σπίτι μόνη μου στο δωμάτιό μου (κι έτσι μπόρεσα να φτιάξω μπλογκ από την απίστευτη ηλικία των 10 (ΔΕΚΑ) ημερών!
Αλλά εγώ είμαι εγώ...
(μεγάλη ψωνάρα! άσε, θα σου πω άλλη φορά)

Ήθελα απλώς να σε συγχαρώ, για την δημιοργία του υπέροχου μπλογκ σου, και ιδιαίτερα από τη στιγμή που η μάνα σου δεν ξέρει την τύφλα της (να φανταστείς το δικό της το έφτιαξε ο μπαμπάς μου -μα τι αλλαξοκ@λιές γίνονται εδώ πέρα πια;;;)

Εύγε νέε μου, και ότι θες, χτύπα.
Δίπλα είμαι. Θα σ' ακούσω.

Σμουτς!

habilis είπε...

Μεγάλε σε βρίσκω σε καλό δρόμο.
Αρκετά κράτησαν τα γούτσου-γούτσου τα σαλιαρίσματα και οι υπόλοιπες αηδίες,πρόσεχε γιατί με τα μυαλά που έχουν θα στο κάνουν παιδική χαρά.

Σούλης ο μεντεσές είπε...

@sstamoul
Όβερ, της το είπα κι έχει μπει στο βλογ σας και το έχει πιάσει από την αρχή να δει τι κάνει λάθος... άντε γιατί έχω πιαστεί ολόκληρος! :))

@φουρτουνιασμενη ψυχη
...η μαμά λέει οτι τους έχω πάρει τον αέρα προς το παρόν, αργότερα, λέει κι αυτή, βλέπουμε... αλλά είμαι αποφασισμένος νικητής... έτσι λέει το ζώδιο μου τουλάχιστον! :Ρρ

@marina
έχω απλωθεί και τους κάνω όλους ότι θέλω.... μόνο όταν κοιμάμαι είναι ήσυχοι κι αυτό δεν διαρκεί και πολύ...
Όσο για τη φωτό, δεν είναι δικιά μου, έχω βάλει έναν σωσία μου για να μη με ματιάξουν... φύλαγε τα ρούχα σου που λέει κι ο σοφός λαός! :))

@ Mambo Tango
Κοίτα να δεις που πλακώσαν οι μαμάδες εδώ μέσα.... ααα... μα τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς με την ησυχία μας;

(φιλιά στο αυγό) :)))

@houlk
Πω πωωω... καινούριες λέξεις που έμαθα!!!
Είστε ο άνθρωπος μου! Σας φιλώ και ανταποδίδω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!!! :)))

@Κύριε Κώστα
Έχουμε κι απ' αυτό λέει η μαμά... εγώ ακόμα δεν μιλάω και δεν σκαμπάζω και πολλά! :)

@Γιαγιά Αντιγόνη
Επιτέλους και μια προοδευτική γιαγιά εδώ μέσα!!!
Κρατάωωωωω....!

@Spy'ce Daughter
Αγαπημένη μου φιλενάδα, σου πήρε τον αέρα η μάνα σου και σ' έστειλε στο δωμάτιο σου για να χαίρεται μόνη της τον μπαμπά σου. Κι αυτά για ανεξαρτησίες άστα... Ενώ εγώ είμαι ανάμεσα του και τους έχω κάτσε σήκω- σήκω κάτσε!
Τέλος πάντων, δεν θα τα χαλάσουμε τώρα στην τακτική μας, γυναίκα εσύ... ξέρεις καλύτερα!

Η μάνα μου όντως δεν ξέρει την τύφλα της, γι' αυτό κι όταν την ρώτησα πως θα βγάλω αυτό το ηλίθιο μήνυμα από δίπλα "welcome- thank you for visiting...κτλ" από εδώ δίπλα.. παραλίγο να μου σβήσει το ιστολόγιο από προσώπου γης! Έτσι είπα να το αφήσω κι αν επικοινωνήσω με τον μπαμπά σου, να με βοηθήσει να το φτιάξω!

Σε φιλώ σταυρωτά!!!

@Habilis
Αφήστε τα κύριε Habilis μου! Μ' έχουν τρελλάνει στις τσιμπιές και τα ταχταρίσματα... που να ήξεραν οτι εγώ για να κοιμηθώ, θέλω να μου διαβάσουν το κεφάλαιο του Μαρξ;

Ανώνυμος είπε...

http://mariatweety.blogspot.com

ENA POLY KALO KAI A3IOLOGO BLOG ENOS KORITSIOU

PRAGMATIKA A3IZEI

SAS EUXARISTOUME KAI KALH SYNEXEIA

PETROS KAI DANAH

Σταυρούλα είπε...

Σούλη. μόνο στα τσιμπάει τα μπούτια? Είσαι τυχερός!
Εγώ τη μπέμπα μας, που τη λέω σβίγγο, την έχω καταδαγκώσει. Κι εσύ νόστιμος μου φαίνεσαι! Σμαααατς!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Και είπα στην μαμάκα σου, "μη τρως απο αυτά τα λολομάνταρα" αλλά πού αυτή να με ακούσει.
Ορίστε τώρα!
Μικρό μικρό στο μειντάνι.
Καλώς όρισες τζιγκέρι μου!
Φιλιά πολλά.
Φτου να μη σε ματιάξω.

Από μικρό κι από τρελό είπε...

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! όταν μεγαλώσεις θα σου μάθουνε πολλά για αυτόν! Εσύ να κάνεις ότι πιστεύεις καλύτερο!!! Ελευθερία γνώμης!


σματς!

( fortounata) είπε...

πέρνα από το μπλόγκ σου έχω ένα δώρο

Σούλης ο μεντεσές είπε...

@Πέτρο και Δανάη
Το έχω υπόψιν μου από τη μαμά μου! :)

@Ρενάτα
ναι, πρέπει να είμαι νόστιμος γιατί όλοι με τσιμπολογάνε και με δαγκώνουν! :))

@κύριε Βαγγέλη
μακάρι να έτρωγε μόνο μανιτάρια η μαμά! Μας τάραξε στα μοσχαράκια τελευταία και μου έχει βγει το κρέας από τ' αυτιά!
Μικρός βγήκα στο κουρμπέτι γιατί στην εποχή μας όλα τρέχουν! :))

@Από μικρό κι από τρελό
Ελευθερία γνώμης; Αααα... να θυμηθώ να το πω στη μαμά όταν με βάζει για ύπνο!

:)

@φουρτουνιασμένη
ουάου!